Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Helsinki 2009

Ravintola Hima & Sali, Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 C, 00180 Helsinki

Varsin piskuiseksi käynyt joukko, 12 henkilöä, oli 25.10. kokoontunut pitämään sukuseuran vuosikokousta Helsingin Kaapelitehtaalle, ravintola Hima & Salin kabinettiin. Hyvin mahduttiin yhden pöydän ääreen. 

Kokouksessa käytiin läpi sääntömääräiset asiat; vahvistettiin vuoden 2008 tilinpäätös, toimintakertomus ja tilintarkastuskertomus sekä vuoden 2010 toimintasuunnitelma ja tulo- ja menoarvio. Jäsenmaksuun tuli nyt vuosien jälkeen korotus, sillä jäsenmaksuksi päätettiin 15 e. Tämä on perusteltua kohonneiden paino- ja postikulujen vuoksi. Sukuseuraan liittyessä ei uusilta jäseniltä edelleenkään peritä liittymismaksua. Päätettiin, ettei säännöissä olevaa ainaisjäsenmaksua oteta käyttöön. Hallitus ryhtyy valmistelemaan esitystä ainaisjäsenmaksukohdan poistamiseksi säännöistä. Samalla tulee valmisteluun sääntömuutos: hallituksen jäsenten toimikaudeksi tulee kaksi kalenterivuotta. Aluksi puolet hallituksen jäsenistä tulee erovuoroon.

Sukuseuran puheenjohtajana jatkaa Liisa Teittinen. Myös hallituksen jäsenet ovat edelleen samat: Hilkka Ilola, Riitta Mutikainen, Jukka Teitti, Rauno Teitti, Heli Teittinen ja Päivi Wieser. Uusiksi hallituksen varajäseniksi valittiin Outi Lindgren ja Eeva Teitti. Tilintarkastajaksi valittiin Pertti Teittinen ja varatilintarkastajaksi Eero Immonen.

Kuten jo kaikki edellisen Teit-lehtensä lukeneet tietävät, sukuseuran vuosikokous ja sukujuhla pidetään Heinolassa 14.–15.8.2010. Valmistelut tätä varten ovat jo alkaneet. Yhdistyksen kokouksen ilmoituslehdeksi päätettiin sukuseuran oma Teit-lehti. Sukukokouksesta ilmoitetaan myös muissa valtakunnallisissa ja alueellisissa lehdissä.

Kokouksen jälkeen jatkettiin vielä keskustelua muista, vuosikokoukseen kuulumattomista asioista, kuten sukututkimustyöryhmästä ja sukutuotteista. Esillä on ollut ainakin sukuseuran vaakunalla koristellun kaitaliinan ja sukuseuran väreihin pohjautuvan oman kankaan hankkiminen. Tässä kokouksessa vaikutti siltä, että skottiruutuisen tartan-kankaan hankkiminen kiinnostaisi eniten. Annukka Teittinen lupasi ryhtyä selvittelemään tartan-asiaa. Jäsenistöä kiinnostavien sukutuotteiden hankkiminen edellyttäisi kyllä jonkin verran lisääntyvää aktiivisuutta. Sukuseuran taloustilanne ei salli kovin suurien erien hankkimista, ellei menekistä ole varmuutta. Uusien tuotteiden lanseeraus ei ole viime vuosina onnistunut; ainakaan solmio ei herättänyt kiinnostusta. ”Toivetuotteista” ja mistä tahansa muistakin ideoista kannattaa ottaa yhteyttä hallituksen jäseniin.  

- Heli Teittinen

©2020 TeittiNet - suntuubi.com